Pieczywo to w naszej tradycji podstawa diety człowieka. Jest wyrabiane z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków wzbogacających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, sezam lub mak.
Dlaczego warto jeść regularnie pieczywo?
Pieczywo to pożywienie bardzo bogate w wiele najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do poprawnego działania organizmu człowieka. W jego skład wchodzą głównie aminokwasy, białka i węglowodany. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera ciemny, pełnoziarnisty chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej nabywać w piekarniach tradycyjnych. Jedynie wtedy ma się pewność, iż spożywane wypieki nieprędko staną są czerstwe.
Ze znakomitych wypieków i niesamowitej troski o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowany w nich chleb wytwarzany jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co stanowi gwarancję wysokiej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]